Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op onze veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Stuur een e-mail naar hello@loupy.nl

Veelgestelde vragen

Wat is loupy?

Loupy is de slimme manier die de klassieke envelop met cash vervangt door een persoonlijk, digitaal alternatief. Neem afscheid van awkward geld geven door een persoonlijke Loupy te versturen via bijvoorbeeld WhatsApp. De ontvanger van jouw Loupy kiest vervolgens tussen een cadeaukaart of uitbetaling van het geldbedrag. Zo geef je altijd het perfecte cadeau!

Hoe werkt loupy?

Met Loupy geef je eenvoudig én veilig geld cadeau aan je familie, vrienden of kennissen. Je kunt een Loupy sturen vanaf €5 tot €50 per keer, met een maximum van €1000 per jaar. De ontvanger kan per Loupy maximaal €50 ontvangen, in geld of een cadeaukaart. Ook hier geldt een maximum van €1000 per jaar.

Wanneer stuur ik een Loupy?

Of het nu gaat om een verjaardag, kerst, een jubileum of zomaar — Loupy past altijd en geeft iedere situatie net dat beetje extra. Dus wil je iemand verrassen met een cadeau in de vorm van een geldbedrag of een cadeaukaart? Stuur dan een Loupy!

Voor wie is Loupy?

Een Loupy kan worden gemaakt en verstuurd door iedereen in Nederland vanaf 16 jaar of ouder met een Nederlandse IBAN. Iedereen in Nederland met een Nederlandse betaalrekening kan een Loupy ontvangen.

Hoe stuur ik een Loupy?

Nadat je een geldbedrag hebt gecombineerd met een persoonlijke foto- of videoboodschap verstuur je de Loupy eenvoudig via bijvoorbeeld WhatsApp, e-mail of SMS.

Hoe kan ik een Loupy verzilveren?

Je opent de link in bijvoorbeeld je whatsapp bericht, bekijkt de persoonlijke boodschap en verzilverd je Loupy allereerst door de in de link geleverde code te gebruiken. Vervolgens kies je een cadeaukaart uit de Loupy Store of je kiest voor het uitcashen van het geld op je betaalrekening.

Hoe kan het dat er op sommige cadeaukaarten een extra bedrag zit?

Voor iedere cadeaukaart die via Loupy wordt afgenomen, ontvangen wij een verkoopvergoeding. Hiervan geven we een deel aan de ontvanger in de vorm van een extra bedrag op sommige cadeaukaarten.

Hoe lang duurt het voordat ik de cadeaukaart ontvang?

Je ontvangt direct een email met de cadeaukaart.

Wat gebeurt er als de ontvanger de Loupy niet verzilvert?

Wat gebeurt er als de ontvanger de Loupy niet verzilvert?
Na 7 dagen ontvangt de zender het bedrag van de Loupy automatisch retour op diens betaalrekening.

Kan ik een Loupy aan mezelf geven?

Een Loupy uitbetalen kan niet op de rekening waarmee de Loupy betaald is. Ook het verzenden naar een en/of rekening is niet mogelijk.

Is Loupy veilig?

Ja, Loupy is een product van de Rabobank en wordt dan ook met de grootste zorg ontwikkeld.

Vanaf welke leeftijd kan ik een Loupy sturen?

Iedereen vanaf 16 jaar kan een Loupy sturen. Het ontvangen van een Loupy kan iedereen, ongeacht leeftijd, mits de ontvanger een Nederlandse betaalrekening heeft.

Hoeveel Loupy's kan ik sturen?

Je kunt per jaar (een jaar gaat in vanaf de 1e keer dat je een Loupy verstuurd) voor maximaal €1000 euro aan Loupy’s versturen. Het minimale bedrag per Loupy is €5 en het maximale bedrag per Loupy is €50 per keer.

Hoeveel Loupy’s kan ik ontvangen?

Je kunt voor maximaal €1000 per jaar aan Loupy’s versturen, geld en cadeaukaarten bij elkaar opgeteld.

Is Loupy gratis?

Wij rekenen op dit moment nog geen service fee per verzonden Loupy.

Wat als je een verkeerde code invoert?

Je kunt tot drie keer een foute code intoetsen. Daarna is de Loupy gedurende een uur geblokkeerd.

Waarom moet ik een code gebruiken om de LOUPY te openen?

Om te zorgen dat alleen de ontvanger deze LOUPY kan openen hebben we een 5 cijferige code toegevoegd.

Wat gebeurt er met mijn foto of videoboodschap?

Als je een persoonlijke foto of videoboodschap toevoegt aan je Loupy, dan is deze door de ontvanger op te slaan bij het in ontvangst nemen van de Loupy. Nadat de ontvanger de Loupy in ontvangst heeft genomen, is deze niet meer toegankelijk en wordt de videoboodschap verwijderd. Rabobank staat niet in voor verdere verspreiding van de videoboodschap door de ontvanger of anderen.

Staat je vraag er niet bij? Stuur ons een e-mail

Verras vandaag nog iemand met een Loupy